Artikler

Hotel og restaurant i Sebougou, Mali - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Hotel og restaurant i Sebougou, Mali - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Hotel og restaurant i Sebougou, Mali - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Hotel og restaurant i Sebougou, Mali - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Hotel og restaurant i Sebougou, Mali - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Hotel og restaurant i Sebougou, Mali - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Hotel og restaurant i Sebougou, Mali - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København Hotel og restaurant i Sebougou, Mali - Arkitekturværkstedet - Hans Peter Hagens - Arkitekt - København

Hotel og restaurant i Sebougou, Mali

Bygherre: Restauratør, Denis Calvin Dara
Samarbejdspartnere: Mamadou Kelepily
Byggeår: 2012

International Pris: Architectural Review/ MIPIM Future Award Commended 2011 Retail And Leisure, Cannes, Frankrig www.mipimarfutureprojects.com

 

Projektbaggrund

I Sebougou lidt syd for Segou ud til Niger floden i det vestafrikanske land Mali anlægges på en 20x20 meter stor grund et mindre hotel med tilhørende restaurant. Grunden omkranses hele vejen rundt af en høj mur. Indgangen er udført som en slags "sluse" i muren for at markere skellet imellem ude og inde. Anlægget opføres omkring et gårdrum hvori en række (16) træer er placeret i søjlernes modul-linier. Træernes kroner danner skyggefuld og sval ramme omkring receptionen samt en udendørs café/restaurant del. Udover "søjle" træerne vokser der en række frugt og pryd-planter i gårdrummet. Et vandbassin i samspil med brug af udvalgte skyggeplanter skal mindske fordampning i de meget varme perioder, samt give et bedre klima i bygningsanlægget. Bygningskroppen med kontor, restaurant, køkken og værelser, flankerer den bagerste mur.
I stueplan findes kontor, restaurant, toiletter og køkken. Over køkkenet er der et trappetårn som samtidigt fungerer som "vindtårn", idet en del af muren udføres i såkaldte "ventilations" blokke hvorigennem vinden trækkes ned i bygningens underste etage og danner hermed naturlig ventilation. Fra gården fører en trappe op til 1. sal hvor der er placeret 4 værelser med eget toilet og bad. Via trappetårnet føres man videre til 2. sal hvor der er placeret endnu et værelse også med eget toilet og bad. Det er endvidere tanken at man i den varme periode vil kunne campere på taget både over og udenfor dette værelse. Eksempelvis vil man kunne opsætte sejl, telte, myggenet etc. Trappe/ventilations-tårnet fortsætter til 3. sal, hvor der på tagfladen opsættes solfangere samt mini-vindmøller. Herfra har man vue udover Niger floden og dens frodige bredder.
Overordnet er projektet et bud på en tidssvarende og moderne arkitektur, forankret i lokale byggetraditioner i Mali kombineret med nyeste miljøtiltag.

Byggeri
*
Arkitekturværkstedet Strandgade 30, st.tv 1401 København K tlf 33 13 27 25 www.arkitekturvaerkstedet.dk